Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Intermediairs / Waarom werken in Rotterdam? [7 redenen om te kiezen voor Maasstad]

Waarom werken in Rotterdam? [7 redenen om te kiezen voor Maasstad]

Sharing is caring

Heb je er weleens aan gedacht om je carrièreschip richting Rotterdam te sturen? Je bent zeker niet de enige. De stad aan de Maas is niet zomaar een haven - het is een metropool waar je carrière kan floreren als een zomerse Rotterdamse daktuindag. Laten we eens kijken waarom Rotterdam de perfecte aanlegplaats kan zijn om te werken én misschien zelfs te wonen?

1. Rotterdam: Volop kansen voor een baan in alle sectoren

Rotterdam heeft veel verschillende banen te bieden. Of je nu in de scheepvaart wilt werken of liever iets met computers doet, in Rotterdam vind je gegarandeerd iets dat bij je past. Logisch ook, want voor 2023 waren er al 98.825 bedrijfsvestigingen geregistreerd (bron: allecijfers.nl) ten opzichte van zo’n 670.710 inwoners. Een verhouding van nog geen 1 op 7!

2. De haven: Waar jouw carrière het ruime sop kiest

De Rotterdamse haven is geen gewone aanlegplaats - het is een oceaan van mogelijkheden. Hier kun je:

  • · Navigeren door de stromen van wereldwijde handel
  • · Het roer in handen nemen van baanbrekende duurzame initiatieven
  • · Aanmeren bij bedrijven die de maritieme wereld vormgeven

Vrijwel nergens is zoveel havenwerken te vinden als in Rotterdam, maar ook aanverwante banen die hiermee te maken hebben zijn er volop. Denk bijvoorbeeld aan functies en bedrijven gerelateerd aan de logistiek. >>> Bekijk vacatures Rotterdam Dit kan lekker met je handen uit de mouwen, maar ook bellend en mailend vanuit je stoel. Zo is er veel werk met betrekking planning, vervoer, vracht, controles van goederen en de opslag van voorraad.

3. Een salaris dat niet in het water valt

In Rotterdam verdien je geen pinda's, maar een fatsoenlijke boterham met kaas. Veel sectoren bieden salarissen die net zo indrukwekkend zijn als de Erasmusbrug bij zonsondergang.

· Pluk de vruchten van flexibele werktijden, alsof elke dag Rotterdamse Dakendagen zijn · · · Geniet van arbeidsvoorwaarden die zo stevig staan als de kubuswoningen
· Klim de carrièreladder, die hier meer op een roltrap lijkt

Klinkt dat een beetje overdreven? Dat is het niet. Doordat er zoveel bedrijven zijn en zoveel bedrijvigheid in de regio, kan je bij veel bedrijven zo aan de slag en doorgroeien!

4. Rotterdam: Waar ideeën groeien als kool

Heb je een briljant idee? In Rotterdam kun je het laten ontkiemen en bloeien. Misschien wil je namelijk helemaal niet voor een baas werken, maar je eigen bedrijf beginnen? Je kan in dat geval terecht in een van de vele starterscentra voor ondernemers. Dit zijn plekken waar nieuwe ideeën snel groeien! De jouwe ook?

· Laat je inspireren in broedplaatsen zoals de Rotterdam Science Tower
· Netwerk in hippe coworking spaces
· Doe mee aan startup-programma's die je ideeën lanceren als een raket vanaf de Euromast

5. Een goede werk-privé balans vind je hier met gemak

In Rotterdam hoef je geen koorddanser te zijn om je werk en privé in balans te houden. Van de vele gevestigde bedrijven zijn er namelijk ook genoeg horecazaken, lunchrooms, winkels en andere leuke bedrijven waar je jouw vrije tijd graag besteed. Wat kan je zoal doen als je klaar bent met werken?
· Verken de Markthal (woon- en winkelgebouw)
· Bezoek escape rooms met vrienden
· Ga zitten op een van de vele terrasjes
· Geniet van het stapleven of een van de vele concerten in Ahoy
· Ontwikkel jezelf op cultureel gebied in een van de vele musea

En natuurlijk is er nog veel meer te beleven. Snel op locatie zijn? Dat kan! Surf op het uitstekende OV-netwerk, sneller dan een speedboot op de Maas! Let op: Rotterdam is momenteel de op vier na duurste stad in Europa. Dat ligt vooral aan de huurprijzen. Handig om te weten, want wellicht is een half uurtje reizen naar je werk dus onderaan de streep goedkoper. Wil je echter stappen maken in je carrière? Dan is het juiste een goede plek om te wonen en de juiste connecties op te doen.

6. Toekomstgericht werken: Bouw mee aan morgen

In Rotterdam werk je niet alleen voor vandaag, maar bouw je mee aan de skyline van de toekomst. Er zijn natuurlijk verschillende manieren om dat te doen:
· Zet je tanden in duurzame projecten, groener dan het Kralingse Bos
· Timmer aan de weg met innovatieve infrastructuur
· Ontwikkel toekomstbestendige skills in een van de starters- centra (of bijvoorbeeld door project skills navigator als je tussen de 16-26 bent)

7. Na het werk: Rotterdam is je speeltuin

Als de werkweek erop zit, verandert Rotterdam in jouw persoonlijke pretpark: Duik in de culturele onderstroom bij de Kunsthal of Boijmans Van Beuningen Smul van wereldgerechten in de Markthal, een culinaire wereld onder één dak Laad op in het groen van het Vroesenpark of bij de Kralingse Plas, de achtertuin van de stad Bezoek de vetste clubs zoals club vibes, Now & Wow (maassilo), Biergarten of Toffler. Natuurlijk kun je ook wat rustiger aan doen en lekker gaan poolen of terrassen. Nog even snel kleren shoppen voor een job interview? No problem! De winkels in Rotterdam centrum zijn namelijk van 06:00 tot 22:00 uur open van maandag tot en met zaterdag. Wat is er misschien even net iets anders in Rotterdam? Dat lees je hieronder.

Rotterdamse mentaliteit: niet lullen maar poetsen

In Rotterdam vind je een mix van wereldse flair met Hollandse nuchterheid. Die houding is wel iets waar je tegen moet kunnen of beter nog, waar je lekker op gaat! Gewoon rechtdoorzee-zijn, zeggen waar het op staat. Dat werkt wel zo lekker. “Ja toch! Niet dan?” (Studeer die zin alvast maar in)

Werken via Uitzendbureau Prestatie in Rotterdam

Klaar om aan te meren in de haven van mogelijkheden? Uitzendbureau Prestatie heeft een flinke logistieke focus. Hierdoor zorgt het bureau dat ze je zo bij leuke werkgevers binnen loods-en ;) bij de leukste logistieke bedrijven. Waarom voor hen kiezen?
• Ze kennen de Rotterdamse arbeidsmarkt als hun eigen broekzak.
• Ze hebben een flink netwerk bedrijven en toekomstige collega’s om mee te socializen.
• Loodsen je door het sollicitatieproces voor banen met én zonder diploma.
• Geven je graag de beste tips over de Rotterdams (bedrijfs)cultuur en carrièremogelijkheden.
• Ook als je wilt wonen in Rotterdam, maar ergens anders wilt werken kan je bij hen terecht.

Ben je enthousiast geworden om in Rotterdam te komen werken? Gooi dan je trossen los en neem contact op met Uitzendbureau Prestatie, een van de andere uitzendbureaus grote uitzendbureaus of natuurlijk gewoon rechtstreeks bij een van de toffe bedrijven die hier gevestigd zijn. Zo vind je met gemak jouw droombaan in deze prachtige havenstad en zet je koers naar jouw nieuwe carrière in Rotterdam!